Popkoor JukeBOX viert haar muzikale reis sinds haar oprichting op 13 april 2010, een initiatief geboren uit de visie van Petra Aelbers, Thea van de Meerakker en Claar van Dijk. Een prachtige erfenis van passie en toewijding die nog steeds voortleeft in het hart van ons koor. Petra Aelbers en Claar van Dijk, pioniers van het eerste uur, zijn nog altijd trouwe leden, en zij zijn niet alleen. Een groot deel van ons koor bestaat uit leden die samen met hen de allereerste noten zongen.

Het begon allemaal toen Petra Aelbers geen koor vond dat haar hart kon raken, dus besloot ze er zelf een te creëren. Op de allereerste repetitie kwamen maar liefst 120 enthousiastelingen samen, klaar om hun stemmen te laten klinken. De legendarische Nico Bulter, onze oorspronkelijke ‘zangcoach’, stond aan de wieg van ons succes, tot januari 2014. Daarna nam Patries Knoot, eigenaresse van ‘Pur Sang’ zangpraktijk in Zaltbommel, het stokje bijna vier jaar lang over, voordat Karin Tooren in haar voetsporen trad vanaf 1 september 2017.

Sinds 2016 telt ons koor tussen de 70 en 90 bevlogen leden, allen actief betrokken bij onze muzikale missie. Elk jaar organiseren we een benefietavond, waarbij we niet alleen ons eigen talent tentoonspreiden, maar ook gastzangers en -muzikanten uitnodigen voor een onvergetelijke avond. De opbrengsten gaan naar een goed doel dat ons na aan het hart ligt, en de sfeer is altijd feestelijk, met drankjes, zelfgemaakte hapjes en kerststukjes om bij te dragen aan het goede doel.

Hoewel het 10-jarig bestaan door de coronapandemie niet groots gevierd kon worden, hebben we het 12 ½ jarig jubileum op passende wijze gevierd, met een swingend optreden op de Langspier. Een mijlpaal die ons herinnert aan de kracht van muziek en gemeenschap, en die ons motiveert om nog vele jaren samen te zingen en te stralen!